27 jul 2011

Via CADE a la Paret dels Diables


Via CADE a la Paret dels Diables
Primera ascensió: Xavier Pérez Gil, Emili Gil i Ramon Galí el 24/05/70
Dificultat: 7c ( dificultat obligada 6a A2 ) 220 metres
Material: joc de fissurers i joc de friends
Horari: 6 hores en cordada de tres
Categoria: molt recomanable


Serrat de les Onze - Paret dels Diables

Avui quedem per anar a la CADE de la Paret dels Diables, una via clàssica que encara ens mancava en aquesta paret. Oberta el 24 de Maig del 1970 pel grup d'escalada del Centre Excursionista de Catalunya - CADE, és la segona via oberta en aquesta paret, tan sols existia en aquell moment la encara avui impressionant línia de la Lluís Creus, o TIM, que es va avançar quinze anys a la CADE. Als anys setanta també van ser els anys de l'obertura de les vies Sànchez Martínez 30/11/70 i GAM 07/12/70 fent un trio que esdevindria un dels més clàssics de la paret, sobre tot les dues últimes.

A les nou fem una parada tècnica al bar Anna on ens trobem amb altres companys del grup Puretas, per fem petar la xarrada mentre prenem un cafè, i més tard cadascú marxa cap al seu objectiu .

Nosaltres ens dirigim a Santa Cecília on deixem el cotxe, d'aquí agafem el camí de l'Arrel fins davant de la paret, tot just abans d'un replà d'una antiga carbonera surt el sender que ens deixarà a tocar de paret, la resseguim a la dreta amb lleugera baixada fins el peu de via, la via comença a la perpendicular del punt més baix d'un bosquet penjat, al peu de via trobarem un arbre .


Ressenya de The Crow's net

L-1 ( 6ª 20 mts.) + L – 2 ( 3º 40 mts. )

Comencem enfilant-nos per l'arbre per guanyar els primers metres i de seguida passem a la paret on trobarem uns passos molt fins i tècnics que en tendència a la dreta ens portaran fins a la primera reunió que passem de llarg per enfilar un tram terrós i amb força vegetació que ens portarà fins a la segona reunió .



Passos tècnics al primer llarg

L - 3 ( 6b 35 mts. )

Aquest llarg ha sigut per a nosaltres el més interessant de tota la via, es tracta d'un llarg semi equipat on tindrem que posar forces peces, friends i encastadors que entrén molt bé a les fissures, tot i ser un llarg molt vertical es pot reposar i posar les assegurances amb tranquil·litat. És un llarg cinc estrelles sense cap mena de dubte.



Magnific tercer llarg

L - 4 ( 6 ª + 25 mts. ) + L - 5 ( 6ª 20 mts. )

Sortim de la reunió superant un petit desplom per la seva dreta, seguidament trobarem una petita placa en la que ens decantarem a la dreta, amb passos difícils i poc evidents i de seguida entrarem a la reunió que passarem de llarg per enfilar una fissura diedre on una figuereta ens facilita la superació del pas més complicat del cinquè llarg.



Entrant a la cinquena reunió

L - 6 ( 7a+ 35 mts. )

Aquesta és una tirada on l'ambient aeri pren protagonisme, es troba perfectament equipada per poder passar en escalada artificial, el que permet apurar algun pas en lliure tot depenent del nivell de cadascú.


Inici del sisè llarg

L- 7 ( 7c 30 mts. )

Es tracta de la tirada més desplomada de la via, a diferència de l'anterior en aquesta haurem d'equipar tres o quatre passos per poder passar en artificial, a la part final del llarg ens trobarem amb una sensació de buit impressionant, molt més del que sembla abans de fer la via.




Bonic i desplomat setè llarg

L - 8 ( 4+ 15 mts. )

Ens trobem a la reunió més penjada de tota la via, el llarg vuitè és molt curt i ja no presenta masses dificultats, sortirem recte per bones presses fins arribar a terreny pla, on trobarem l'última reunió



Activitat realitzada el 23/07/11 per Antonio, Lluís i Albert

5 comentarios:

  1. Moltes felicitats lolos i bona piada Albert ;)

    ResponderEliminar
  2. Joas compis, peaso viote, con una piada asi ya poneis los dientes largos.
    Salut i a tibar.

    ResponderEliminar
  3. Felicidades por el VIOTE, es de aquellas vías en las que no se hace cola....jejeje.

    ANTHER

    ResponderEliminar
  4. Molt bones fotos, entren ganes d'anar-hi!

    ResponderEliminar
  5. Una vía cinco estrellas, con verdadero ambiente
    BIG WALL , estais muy LOLOS puretas , seguir así
    escalaores.
    ELOY

    ResponderEliminar