6 nov. 2011

Via Del guia al Pollegó de la Vinya Nova
Via : Del guia
Primera ascensió : M. Millet, l'any 1995
Horari : el nostre va ser de poc menys de sis hores
Material : portàvem, unes divuit cintes exprés, cinc bagues per sabines, un joc de Camalots fins el número dos, un parell de microfriends, un joc complert d'encastador, tres Tricamps petits i vuit claus variats. Poc o molt vam ficar de tot una mica.
Via de concepció clàssica, oberta sense l'ús d'expansions i una mica exposada en certs trams, la roca en general és bona, però amb trams de roca mediocre on cal anar amb compte, anirà bé que tinguem un grau de 6b consolidat en paret, per no passar masses angunies.


Ressenya aproximada de la via Del guia


L - 1 ( 6b+/c ) 45 mts, +/-
Llarg de roca compacta, amb unes lianes enfiladisses que dificulten el flanqueig que trobarem a mig llarg, bastat ben assegurat, difícil i molt sostingut.
La via comença en una petita feixa on hi trobarem un encastador segellat amb plom i a la seva vertical a uns quatre metres més amunt trobarem un petit arbre d'on hi penja una baga amb un mosquetó. Un cop a l'arbre seguirem en tendència a la dreta per una fissura diedre i quan es difumina flanquejarem a la dreta uns metres per una placa amb poca pressa on trobarem una assegurança al mig de la placa i un altre al final del flanqueig, un cop al clau, seguirem recte amunt per una placa molt vertical de forats i pressa petita fins arribar a la reunió que consta tan sols d'un clau. Aquí vam clavar un universal per reforçar la reunió ( l'únic clau que vam fer servir en tota la via).

Inici de la via i arbret d'on i penja una baga amb mosquetó

Peu de via i primera assegurança de la via

Vegetació a la meitat del primer llarg


L – 2 ( 6a ) 40 mts +/-
Llarg amb roca mediocre i poc assegurat, tot i ser el més fàcil de la via
Es puja per una fissura amb tendència a la dreta on hi trobarem un parell de claus amagats a la vegetació de la fissura. Pujarem uns metres més i flanquejarem a la dreta pràcticament en horitzontal per roca d'aspecte trencadís. A mig franqueig hi trobarem un clau i al final del flanqueig pujarem pel costat dret d'un diedre fins arribar a la reunió que muntarem en un arbre.

L – 3 ( 6b ) 40 mts. +/-
Aquest és el llarg que pitjor recordo.
Surt recte, en tot cas en tendència a la dreta com en tota la via i ben amunt flanquejarem a la dreta per una placa fins trobar un altre fissura que en pocs metres ens portara fins a la reunió, que fem sota d'una gran savina que té un bloc de roca al seu d'amunt.

L – 4 ( 6a+) 30 mts. +/-
Al principi amb roca dolenta però fàcil i un cop al diedre millora considerablement.
Sortim per la dreta de la reunió per terreny trencadís per agafar una placa amb una mica de vegetació que ens conduirà al primer diedre de la dreta de la reunió que és el que tindrem de remuntar fins que trobem un parell de claus que és el punt on muntarem la reunió.

Sortida de la tercera reunió


L-5 ( 6a+/b ) 30 mts. +/-
Bona roca en general
Sortim pel diedre però de seguida l'abandonem per flanquejar a la dreta per una placa fina i vertical. Tot seguit trobarem un altre diedre amb una mica de vegetació que pujarem fins trobar una gran sabina on muntarem reunió.

Ultim llarg, la línia d'ascensió passa per una fissura a l'esquerra de la corda blava


L – 6 ( 6c/6c+ ) 40 mts +/-
Llarg amb bona roca i pràcticament assegurat. El grau bé donat per un parell de passos a mig llarg.
De la reunió de la sabina sortirem per la seva esquerra on trobarem un excèntric encastat. D'aquí surt una fissura que seguirem tota la estona fins al final, on franquejarem a la esquerra fins arribar al cim on farem la reunió amb dos parabolts de la Aresta Ribes

Un clau del primer llarg

Escalada realitzada per Antonio i Albert el 31/10/11

No hay comentarios:

Publicar un comentario