26 dic 2011

Peus Negres a la Serra de Busa

Via : Peus Negres
Primera ascensió : Desembre del 2010
Dificultat : 6b
Metres : 130
Material: Joc de friens, els tascons poden ser útils



Ressenya del Blog del Eduz


Avui l'Alex ens porta per sorpresa a la Serra de Busa, on cap de nosaltres hem escalat cap vegada. El lloc resulta ser encisador, davant nostre s'obra una muralla de tons vermellosos d'uns cent metres d'alçada, solcada per fissures, plaques i diedres de totes les mides i tot això amenitzat per un dia radiant que ens permetera escalar en màniga curta tot i ser als primer dies d'hivern. La via escollida és la Peus Negres, es tracta d'una via oberta per en Joan Vidal tot just fa un any, La via es troba totalment equipada amb parabolts a excepció del primer llarg on tindrem de protegir tot el diedre d'entrada fins arribar a sota d'un sostre on ens podrem assegurar amb el primer parabolt de la via.



 Fotografia parcial de la Paret sud de la Busa

L - 1 ( 6b ) Llarg d'autoprotecció fins arribar al primer bolt, on un sostre ens barra el pas, aquí flanquejarem a l'esquerra per roca dolenta fins poder caçar la fissura de l'esquerra del sostre, aquest últims passos són els més difícils del llarg, un cop superada la fissura de seguida trobem la primera reunió.



Escalant el primer llarg

L-2 ( 6a+ ) Els primers metres són els més difícils, un cop superat un petit sostre per la seva dreta la dificultat minva, però en aquest punt les assegurances son més distants, més amunt la paret es redreça i tot seguit entrem a la segona reunió.






 El segon llarg de la via


L – 3 ( 6b ) A la primera meitat del llarg trobarem potser la millor roca de la via, son grans i bones presses que ens permeten atacar amb confiança el vertical mur que tenim davant nostres, cal dir que les assegurances properes també hi juguen un paper importat, a la segona meitat la paret perd verticalitat però també bé acompanyat d'una presa petita recoberta de molsa i de qualitat molt dubtosa, tan sols el fet de tenir les assegurances molt properes ens dona la confiança per passar el llarg en lliure.

L- 4 ( 4 ) Llarg de tràmit que tan sols val la pena si volem contemplar el magnific pla de Busa, de totes maneres si pugem al cim cal anar en compte ja que la roca en aquest tram es troba molt solta.




 Os penjat a la quarta reunió



Montserrat des de el pla de Busa

Podeu trobar més informació a MuntanyecEscalatroncs

Escalada realitzada per l'Alex, Lluís i Albert el 23/12/11

2 comentarios:

  1. Un lloc molt maco Busa, i des de la Valldora encara més. A veure si em porteu a mi! ue no vam trobar la Maneras de vivir!

    ResponderEliminar
  2. Via interessant per coneixer la zona! un primer llarg molt guapo, i el segon amb alegria entre xapes! Suposo que amb les repeticions de diferents cordades el llarg 3 s'haurà netejat basant de la molsa...nosaltres en vam trobar molta...

    ResponderEliminar