21 may. 2012

Via Wounded knee al Tossal de Mullapans Via : Wounded knee
Material : 18 cintes exprés
Dificultat : 6a - Ae
Equipament : Parabolts
Primera Ascensió : L'any 2005 per Joan Vidal   Ressenya extreta de la Noche del loro 


Avui per fi fem la primera escalada al Tossal de Mullapans. Cap de nosaltres no havia escalat mai en aquest indret de la muntanya, i això que portem un munt d'anys venint a Montserrat setmana si, setmana també. Ara fa tot just tres setmanes que ens hi vam apropar per fer-hi la primera escalada, però no vam ser capaços de trobar el lloc (Peró això pertany a una altra història)
Escollim la via Wounded knee, que mirant la ressenya ens sembla atractiva, són tres llarg de cinquè i sisè grau combinant amb artificial de poca dificultat i totalment equipada amb parabolts.
L'aproximació la fem des de Monistrol en més o menys un hora.


Zona on es troba la via 


L-1 ( 40 metres 6a - Ae )
Els primers passos de la tirada els farem en artificial, fins ben bé arribar a la meitat del llarg, a partir d'aquí la paret perd inclinació i es deixa pujar en lliure amb passos de presa petita que resulten força fins, però que es poden seguin fen en artificial si es vol. Més amunt i conforme ens apropem a la reunió les presses son més abundants i ens permeten pujar amb més facilitat tot i que haurem de parar atenció a on ens agafen, ja que trobarem algunes preses sospitoses.


 Primer llarg


L-2 ( 30 metres 6a – Ae )
La sortida de la reunió és d'equilibri sobre petites preses, un cop guanyats els primers metres la dificultat minva i es progressa més ràpidament fins arribar a un petit desplom que guanyem en artificial, un cop la paret perd verticalitat i la presa és més abundant retornem a l'escalada lliure, fins arribar a la segona reunió. Primera reunió des del segon llarg


Tram final del segon llarg
 
L-3 ( 35 metres 5+ - Ae )
En aquest llarg, potser també trobarem els passos més difícils a la sortida de la reunió, ara és qüestió d'anar pujant en lliure fins arribar a una fissura vertical, que podem superar en lliure, potser 6a+/b o pujar en artificial fins arribar a la tercera i ultima reunió de la via.


 Tercer llarg


Tercer llarg


 Finalitzant el tercer llarg
 
El descens el fem amb un parell de ràpels per la mateixa via, però crec que és més recomanable fer-ne tres, per evitar possibles enganxades de corda a les sabines existents en el recorregut.

Els Mullapans, no sol ser un lloc massa concorregut pels escaladors, pot ser és que les vies no mereixen massa la pena, la veritat és que la que em fet nosaltres no és cap cosa del altre mon, però en ha servit per conèixer aquest indret de la muntanya, i no descarto tornar-hi més cops.Activitat realitzada el 19/05/12 per Lluís, David i Albert 

1 comentario:

  1. Una raconada prou propera però que mai he visitat, no fa massa em mirava questes ressenyes, m'heu animat a conèixer la zona!

    ResponderEliminar