25 abr 2013

5 dies , 5 vies, 5 ampolles...

Aquí teniu un resum del viatge al sur que hem fet la Isa, el Joan Vidal i un servidor per terres Alicantines en una setmana que tothom deia que ens torraríem ,vem aconseguir passar fred algunes estones quan es tapava.
Els horaris van ser els mateixos per tots els dies aixecar-se a les 8 h del matí i tornar a la furgo a les 8 i mitja de la tarde.
El 1er dia viatge de quasi 5 h ( evitant tan com vem poguer els peatges) arribada a Mascarat ( a  tocar de Calpe ) , dinar , repos i cap a la primera via " Espolon Amarillo" : 4 llargs de IV-V per posar-nos en contacte amb el tipus d'escalada que trobarem per aquestes terres: Calcari de bonissin a exelent ,fins que no el tastes no t'ho creus!
2on dia "Diedros Magicos " al Puig campana 6a+sortint pel                                 "Espoló Esmolat" IV.
3er dia " El Cabeça" al Cabeço d'or V+/ A1

4 at dia "Catalunya" al Ponotx 6a/A1 

5é dia via "Esther" al Castellet, Vall d'Echo 4 llargs de IV-V.
Teniu en compte que allà només tenen calcari ,res de conglomerat,granet, ni "rocas raras" ( com ens van dir) així que els graus poden ser diferents per la nostra concepció, les vies"clàsiques" no estan tan trillades com aquí, si trobem un pitó o dos i/o algun pont de roca posat doneu gràcies al Senyor!
Les reunions poden tenir 2 parabolts , te l'has de reforçar o te l'has de muntar segons la via, després d'escalar 2 dies amb aquest calcari tant abrasiu tens la pell fina,fina i no es el mateix fer IV o V amb 10 cintes que amb 20, mes :el joc d'aliens,el joc de tascons,el joc de camalots ( fins el 3 ),bagues i "persidecashemfafaltamelemporto", que acabes portant una faldilla que sembles la Pantoja .
Com tampoc es el mateix fer una via i cap a casa que estar uns dies seguits escalant; les vies les vem intentar combinar una dura/una més tranquila per aguntar els 5 dies.
A la Nuncia ( sota el Ponoix ) n'hi ha una botiga de muntanya, per compres d'última hora,guies e informació.
Totes les aprox i baixades tenen el seu que (  rapels , tartera , cables passamà o una mica de tot això ) així que millor primer fer una via fàcil i curteta per controlar-les bé.Per exemple de la " Catalunya" surts per un escape o acabes per la "valencians" (que son tres llargs ,cim i rapel per anar a buscar la baixada normal : 2 cables, destrepe i 2 rapels).Dons el escape va ser una travesa de quasi 50m de IV asegurante, cap un rapel de 20m i despres una trepada de III+ ( aseguran-nos) de 80m, total que aguesim trigat el mateix que fent el cim!!!!!
Només hem falta dir que després de cada via ,al sopar, queia una ampollla de vi per estar en plena forma al endemà.
El últim dia al acabar  vem coneixer un personatge molt peculiar de la zona . "El Jamonero" ( així l'hem bateixat nosaltres ), encara no sabem com ens vem trobar a casa seva fen-nos un massatge terapèutic amb un dolor com mai he experimentat ( i m'he trencat uns quants osos ), si esteu pel cotxe i se us apareix un avi de 78 anys vigileu!!!
per mes informació del personatge i la seva maquina de tortura:

http://WWW.tenis.net/articulos-tenis-generales-samuel-abad-lesiones.html.
Si voleu metres , ressenyes i horaris a internet n'està ple.



























4 comentarios:

  1. Coño, Joan Enric, pero tu no estabas de baja??
    Enhorabuena a los tres, buena actividad!!!

    ResponderEliminar
  2. Hey ke guay, felicitats per la escalada i la piadita en el blog ;)

    ResponderEliminar
  3. Molt bona piulada
    Quina enveja noi: 5 dies, 5 vies ... les ampolles es igual.
    PEP.

    ResponderEliminar
  4. Buena actividad y mejor piada....menos mal que no llevaste forro fino....El ultimo hipycano...

    ResponderEliminar