9 jul 2013

ESPERÓ RIBAS


L'ESPERÓ RIBAS AL BASTÓ DEL FRARE



 Ressenya


Un altre clàssica al sarró !!
El cap de setmana pinta calorós i ens anem a la Cara Nord per buscar una mica d'ombra; amb l'ALBERT i l'ELOY escollim l'Esperó Ribas del Bastó del Frare.
Esplèndida via que recorre l'esperó esmolat del bastó, sempre a l'ombra del majestuós Frare Gros.

  Inici del primer llarg



 Arribant a la primera reunió 

Un primer llarg de 55mt ens posa en situació;un llarg atlètic que ens fa suar de valent, la roca es la típica de la cara nord però està força equipat amb pitons de tota mena. l'Albert ni es despentina.
El segon d'uns 20mt de "matojo-tracción" ens deixa a la base de l'esperó (aquí ens despentinem tots tres)

 El Pep iniciant del tercer llarg


 Tercer llarg


 L'Eloy iniciant el tercer llarg

Des de la reunió el tercer llarg sembla un "rampa" ( ja! ) això sí plena de còdols i patates... 35 mt de navegació buscant els pocs burins que hi han al llarg (jo he pogut posar un parell de merlets). 
Llarg vertical, mantingut i obligat: BRUTAL !! 

 A la tercera reunió 

 
 Quart llarg

El quart es curt (20mt i sols amb dos burins) es podria empalmar amb l'anterior, però com que som tres hem quedat de fer dos llargs cadascun, per allò de no perdre les amistats.

Cinquè llarg

El cinquè li toca a l'Eloy, un festival de còdols i burins, curiosament aquest llarg està més equipat que els altres, 40mts i reunió penjada.

Sisè llarg

L'últim llarg es entretingut, sortida fineta de la reunió per anar a buscar un altre cop l'esperó (aquí hem trobat els pitons col·locats)  un pas finet protegit amb dos burins donen pas a l'aresta final.

Foto cim

Fem cim i sembla que tots ens hem posat d'acord: una cordada al cim de l'Asiàtica i un altre al Bisbe, tots arribem a l'hora.
Boníssima via de tall clàssic, hem utilitzat l'Alien blau i el Camelot-1 (totalment prescindibles) i el que recomanem son baguetes fines per llaçar merlets. Aquí la destresa de cadascun ens farà escalar mès relaxats. 
Un altre clàssica al sarró !!!

   
Text PEP

3 comentarios:

  1. Ei enhorabona, aquesta la vaig fer el 3/06/81 fa 32anys,Uffff,gràcies per fer-me recordar-la.

    ResponderEliminar
  2. Hola, Soy el Lagarto Sordo, el que os saludo desde Asiatica,
    Es verdad, casi al mismo tiempo, todos en cada cima.
    Saludos !!!!

    ResponderEliminar
  3. Hola soc el Ricard Riu una pregunta, les vaguetes per marlets han de se de 4mm o de 5mm, el ultimllarg he vist que dieu que esta tot posat, cal martell?

    ResponderEliminar