30 may. 2014

VIA MANYOS - CASANOVAS

AL SERRAT DEL PATRIARCAParlant amb el Dany per anar a fer aquesta via o aquesta altre, d'anar a fer esportiva o via llarga, li deixo caure aquesta via, i ell de seguida accepta el repte, llavors aprofito per dir-li que haurem de fer servir el martell, en aquest punt a d'altres companys que ja els hi havia proposat la via em donaven llargues, però el Dany tot el contrari, diu, “jo també tinc pitons”, ja en portaré uns quants, i dit i fet.
Fem l'aproximació des de Santa Cecília, remuntem mitja canal dels Avellaners, fins que trobem un teix enganxat a la paret, és el punt on comença la via, si mirem amunt podem veure un doble burí que ens confirma que estem en el lloc correcte. El Dany treu la palleta més curta, això vol dir que ell començarà la via.

 Ressenya de La Noche del Loro


El primer llarg comença enfilant-se pel teix esmentat, fins xapar el doble burí, ara toca entrar en una fissura diedre en diagonal a l'esquerra, aquí la roca és de mala qualitat i no s'hi troben proteccions, el que obliga a col·locar un parell de pitons i algun friend i anar fent sortides en lliure. Més amunt apareixen algunes escarpes de l'època dels aperturistes que no donen gaire seguretat però et permeten arribar fins la reunió. Escalant de segon, el llarg es pot apurar amb lliure, encara que és poc agraït, degut a la poca confiança que ofereixen les preses.En el segon llarg, fem una sortida en lliure de tres o quatre metres, fins un clau i així evitem haver de pitonar. Ara ja anem agafant claus i burins vells on s'intercalen parabolts que et donen confiança. En aquest llarg també hem fet servir els pitons i algun friend, nosaltres portàvem vint cintes exprés, i vam quedar molt curts, ben bé en fan falta trenta.


Segon llarg


 Segon llarg

El tercer llarg segueix la tònica del segon, és un llarg entretingut on haurem de tornar a clavar un parell de claus i fer alguna petita sortida en lliure, el friends també ajuden a fer algun pas. Aquí també esgotem les cintes i fem la reunió uns quants metres abans, en un pitó i un parabolt que possiblement fossin una antiga reunió.

Inici del tercer llarg
Tercer llarg

En el quart llarg la roca millora ostensiblement i podem fer uns bonics passos en lliure. Passem la que hauria sigut la tercera reunió i seguim un diedre que abandonem per la dreta, per prosseguir per una doble fissura i un posterior diedre que ens porta sota d'un sostre que flanquegem de dreta a esquerra, i just a la punta del qual munto la reunió, també uns metres per sota de la reunió que marca la ressenya.


Quart llarg

Quart llarg

El cinquè llarg és el llarg estrella, tot ell assegurat amb parabolts molt propers entre si, i una roca excel·lent, la dificultat del llarg oscil·la entre el 6a i el 6b amb un final més difícil que nosaltres vam fer en A0, aquest llarg es pot fer tot en escalada artificial

Cinquè llarg

El sisè llarg supera un sostre en el seu inici, per continuar per unes plaques de molt bona roca i generós equipament. Quan s'acaben les assegurances cal decantar-se una mica a la dreta per tal de pujar pel lloc més fàcil fins arribar a la sisena reunió.


A la Cinquena reunió


Finalitzant el sisè llarg amb el ganivet dels diables al fons

El setè llarg el vam trobar completament net d'assegurances i llevat d'un pitó que vam col·locar tot just sortint de la reunió no vam ser capaços de trobar cap més emplaçament per col·locar assegurances flotants llavat d'una sabina. De totes maneres passats als primers metres que son bastant verticals, la paret va perdent progressivament inclinació i dificultat. Passem una reunió aprop de cim i pocs metres més amunt trobem un altre reunió, on ja ens podem treure les cordes i començar la llarga baixada fins retrobar-nos un altre cop amb el cotxe que tenim aparcat a Santa Cecília.

Portàvem el claus que havia llegit en un blog, set en total, una V grossa, dos V mitjanes, una V petita, dos universals, una falca de fusta i un bong, el bong i el tac de fusta no el vam fer servir, també portàvem un joc de Camalots del 0,3 fins el numero 2, aquest últim tampoc el vam usar, un alien blau, quatre tascons i vint cintes exprés (millor portar-ne trenta) completaven el nostre material. Vam trigar set hores en la via, a les quals haurem d'afegir aproximació i descens.

Escalada realitzada el 24/05/14 per Dany i Albert 

No hay comentarios:

Publicar un comentario