10 jul. 2014

BARRUFETS A LA PALANGANA RESSENYA DE CARANORTE.COM

Aquest dissabte quedem al Bruc, amb el Dani el Romaric i el Pau (un amic del Romaric) ells dos aniran cap el Frare Gros i el Dani i jo anirem a la via Delicatessen del Sabre. D'aquesta via faig els primers sis o set metres, fins llaçar el segon pont de roca de la via, i veient la mala qualitat de la roca decideixo baixar. Hi ara que fem? Doncs anem cap a la Palangana a veure com es veu l'inici de la via Barrufets. Un cop allà decidim provar sort en aquesta via. Com que jo després de sortir rebotat de la delicatessen estic una mica negatiu decidim que millor que comenci el Dani el primer llarg.

A l'inici del primer llarg hi trobarem uns quants claus que ens porten cap a l'esquerra, fins el punt on tindrem de tirar recta amunt, ja veurem uns burins en un petit mur. És el pas més difícil del llarg, un cop superat, trobarem de seguida la primera reunió. El llarg es troba totalment equipat, i la roca que hi trobem és la típica de la Paret Nord Oest d'Agulles, on sempre va bé vigilar on t'agafes.

PRIMER LLARG

PRIMER LLARG

En el segon llarg escalarem la marca cicatriu en forma d'arc que presenta aquesta roca. En general la roca és bona, (encara que hi ha discrepància d'opinions al respecte) sobretot per les mans, que entren fins el fons de la fissura, on sempre hi ha un bon còdol per agafar, la qüestió de peus ja es té que mirar més. El llarg a dia d'avui es troba força equipat, amb claus ponts de roca i tacs en bon estat i amb unes vages ben noves i gruixudes. El pas més difícil el trobem a l'entrada de la reunió on també empitjora la roca i la fissura es difumina, però no patiu que aquí hi ha un bon parabolt.

SEGON LLARG

SEGON LLARG

SEGON LLARG

 El tercer, és un llarg que es fa tot en artificial, hi trobarem burins amb parabolts intercalats, per que no pugi molt l'adrenalina. A tres quarts del llarg i després de xapar un cap de burí, ens trobem que la següent assegurança, que és un clau, està molt lluny. Aquí nosaltres vam fer un pas de ganxo, però sembla que també es pot fer amb un friend o amb una petita sortida en lliure.

TERCER LLARG

TERCER LLARG
 
Enllacem el quart i cinquè llarg, sortim flanquejant en horitzontal a l'esquerra, trobarem un parabolt a la sortida de la reunió i ja veurem la següent reunió, que serà el proper punt d'assegurança. La deixem enrere i continuem recta en artificial de burí fins la fissura. Aquí hi trobem un encastador abandonat i algun tac i pont de roca on ens hi pengem sense manies, això si, havíem completat l'equipament amb un altre encastador (que allà es va quedar, encara que no era la nostre intenció) i tres Camalots del u dos i tres. En aquest tram també hi trobarem algun tac de fusta, però aquests si que no val la pena xapar-los, els tacs ballen i tenen el cordino prim i en mal estat. A partir d'aquí anirem trobant burins fins arribar a la reunió, aquesta té sis burins, a les altres reunions hi trobarem parabolts.

QUART LLARG
 
QUART LLARG
 
El sisè llarg comença amb tres passos d'artificial, sortim en lliure i trobem un burí tot seguit, i ja amb escalada més fàcil però sense cap protecció ens dirigim cap el cim, on farem reunió en la instal·lació del ràpel.

Amb uns quants encastadors, el semàfor d'aliens i els camalots fins el tres, crec que s'hi pot anar amb tranquil·litat, a més de una vintena de cintes exprés, un estrep i un ganxo. En tot cas podeu repetir alguna peça gran i si porteu el camalot del quatre en algun lloc el podreu ficar.

 FOTO CIM

La via ens ha agradat, i crec que es pot recomanar perfectament a tots aquell que ja hagin fet algunes de les vies de la Paret Nord d'Agulles.


 Escalada realitzada el 05/07/14 per Dani i Albert by Puretas Climb

1 comentario:

  1. aquesta línia ja tan ben plantada al mig de la paret fins al seu punt més alt, és del tot suggerent. Així doncs, no creieu necessari portar claus ni martell? felicitats i bones escalades

    ResponderEliminar