5 abr. 2012

Via Pin din bir, si us plau al Cap del Ras
Via : Pin din bir, si us plau
Dificultat : Fins on vam arribar nosaltres 6a ( grau espartà )
Metres : 245
Material : joc aliens, joc de Camalots fins al nº 2 i joc d'encastadors

Aquest dissabte tornem a ser a Àger. Tan sols una vegada havia vingut per aquestes parets, i ara en qüestió d'un mes ja en porto tres. Ens ajuntem el Pelake i la Loulu que aniran a la via Redrum i El Pep i jo que intentarem la Pin din bir. Resulta que el Pep es un assidu d'aquestes contrades i té pràcticament totes les vies fetes i moltes d'elles repetides, el que dificulta escollir una via. Mirant ressenyes mentre prenem un cafè al bar Lo Torres d'Àger trobem aquesta via que encara no ha fet, la copiem en un tros de parer i cap allà que anem. El peu de via el trobem fàcilment, està situat a la dreta del marcat diedre inicial de l'Esperó de les Colobres.


Traçat de la via ( foto de http://peudegat.blogspot.com.es/ )


L – 1 ( 35mts. 5+, 1 spit)

Els primers metres son de segon i tercer grau fins arribar a una gran savina on la paret es redreça, és el punt on trobarem l'spit que assegura el pas de cinquè més, pujo dalt de la savina per xapar i buscar on agafar-me, tot i així no trobo preses suficientment bones i amb l'excusa de no caure a sobre de la savina faig el primer A0 dels 3 que cauran al llarg de la via. Un cop superat el pas l'escalada va perdent dificultat fins arribar a la reunió, que es munta d'un sol spit i un micró friend. ( en aquest llarg ja vaig veure que si no havia pogut amb un cinquè tocaria armar-se de valor i encomanar-se a tots els àngels i arcàngels )


L-2 ( 55mts. 6a, 2 claus i 1 spit )

Ara li tira el Pep, des de la reunió mirant bé, a uns metres més amunt es veu un pitó que indica el lloc per on sortir. Passada l'assegurança s'entra en un diedre oblic a l'esquerra on una cara del diedre ens fa de sostre. L'anem superant en bona part fen bavaresa fin arribar al segon clau, aquí dubta si seguir el diedre o sortir per l'esquera. Les dos opcions semblen força complicades però al final guanya la d'abandonar el diedre que retrobarà uns metres més amunt, quan aquest s'acaba es surt per la placa de la dreta on es troba el pas més difícil del llarg. Sort que també hi trobem l'únic l'spit del llarg. Ara tira recta per terreny bastant decompost fins una savina on munta la reunió amb friends, encastadors i la dita savina.


L- 3 ( 35mts 5+ )

Surto pel primer diedre a la dreta de la reunió, un cop s'acaba ja es veuen els sostres per on passa la via. Primer es puja per les plaques de l'esquerra per deixar un primer sostre a la nostra dreta, més amunt ja agafem el diedre principal que ens condueix a sota del sostre més cridaner del sector. Un cop enganxats al sostre el flanquegem a la dreta, aquest tram es força espectacular. Un cop acabat el sostre remuntem un parell o tres metres i trobem un spit on fer la reunió.

Tres fotos del recorregut pel tercer llarg

L-4 ( 40mts. 5, 1 clau )

Hi torna el Pep, surt per l'esquerra de la reunió fins atansar l'únic clau del llarg, que no està molt lluny. Després va buscant el lloc més evident entre rocam de no gaire qualitat fins completar el llarg.


Inici del quart llarg


L-5 ( 40mts. 6a, 2 spits i 3 claus ) Esperó de les Colobres

Estem a la reunió però no estem massa segurs d'estar en el lloc correcte, al Pep li sona que pot ser que estem a la de l'Esperó de les Colobres, però en tot cas, a la dreta tot es veu molt desplomat com per poder passar amb cinquè més, sense més preàmbul li foto per els dos spits que tinc al davant, un cop superats veig un clau i després un altre i un altre més. Està clar que estem a l'Esperó però no em fa pas pena, sinó més aviat el contrari doncs ja tenia el coco mig fos de tan poques assegurances .


L- 6 ( 50mts 6b no recordo les assegurances ) Esperó de les Colobres

Li toca al Pep, comença pujant sobre la savina per continuar per la fissura fins que s'arriba a un bonic diedre on finalitza la via.


Foto d'una de les ressenyes que podrem trobar al bar Àger


Escalada realitzada el 31/03/12 per Pep i Albert

1 comentario:

  1. Felicitats LOLOS , una vía con esos seguros es de las que te dejan la boca seca y necesitas un GPS , para no perderte, muy guapas las fotos del tercer largo.

    ResponderEliminar