11 ago. 2013

DEL KORSARI A LA PARET DE SANTA CECÍLIA
Traçat aproximat de la via Del Korsari


Amb el Luis fem aquesta poc concorreguda via (nul·la informació a la xarxa) tot i estar publicada als llibres Montserrat vessant nord de l'Hita i també en el del Luichy i Buixó

Jo, ja fa temps que la tenia en ment, al igual que la seva veïna De la Princesa.
La via te de tot una mica, plaques, xemeneies i fissures, tot amanit amb roca que va des de molt bona a regular amb un equipament a base spits i claus en bon estat, on no en sobre cap, però tampoc en fan falta més. Via de ressalts i discontinua en la part central, però això ja ho sabíem.

Ressenya del David Hita extreta de la Noche del Loro


El primer llarg comença per un curt desplom, que fem en artificial ajudats per un arbre que hi ha a peu de via, son quatre passos, d'aquí sortim en lliure a una canal bruta però fàcil on podem protegir el tram fins la reunió amb algun friend petit.

Inici del primer llarg


El segon és al meu parer el millor de la via, comença per una espectacular i profunda xemeneia on podem anar buscant l'amplada que més ens agradi, encara que la línia la marquen les assegurances, un cop finalitza ens col·loquem a la paret per fer un flanqueig difícil no del tot evident on ens trobarem amb presa petita i arrodonida que ens farà dubtar de portar el camí correcta, de tota manera les assegurances sempre son aprop, un cop acabat el flanqueig pugem per una fissura fins la reunió.


Xemeneia del segonFlanqueig del segon llarg

El tercer també és bo, el comencem per una placa que a mida que guanyem metres millora, fins escalar amb roca cantelluda de molt bona qualitat.


Inici de tercer llarg

El quart és un curt i fàcil tram que ens mana fins a la ferrada Teresina, en aquest punt ens posem les bambes i seguim la ferrada fins que arriba a la paret, aquí la resseguim a la dreta per un viarany un cop arriben a la paret d'en front baixarem uns tres metres i ja veurem un parabolt a la paret i una fissura amb un clau a un cinc metres, és l'inici del segon tram de la via.


Part per on va el segon tram de la via


Cinquè llarg, si el segon llarg és bo, aquest el segueix a poca distancia, comença per una fissura, hi tot seguit agafa la placa amb uns passos difícils (no obligats) seguim pujant fins un petit desplom que salvem per l'esquerra, per a mi el pas més difícil del llarg i de la via (no obligat) tot i estar catalogat de 6a en va costar més que el 6b del principi del llarg.

El sisè ens porta a una fissura en forma d'arc, els primers metres de la fissura son els més difícils, on i trobem tres spits, més amunt la dificultat disminueix fins arribar a la reunió.

El setè llarg guanya un desplom inicial i un vertical mur amb tècnica d'artificial, fins que la paret s'ajup considerablement i ja en lliure fàcil assolim el cim de la Paret de Santa Cecília.La via en va semblar difícil en el seu grau, en la que i vam invertir unes quantes hores per escalar-la.
Amb un joc de friend petits ja farem, a més d'un estrep i una quinzena de cintes exprés.


ESCALADA EL 08/08/13 PER LUIS I ALBERT


No hay comentarios:

Publicar un comentario