25 may 2010

Mescalina a la Paret de les Bagasses

Ressenya by lanochedelloro

Fa dies que no en tatxem cap i ja toca. Em miro el llibre i li proposo fer la Mescalina que serà la que farà la cinquantena, i dit i fet, el company mai fica pegues a les vies llargues, doncs capa Terradets i falta gent. Un cop al aparcament, una llarga aproximació de deu minuts ens porta al inici de la Anglada Guillamon per on farem el primer llarg per arribar al inici de la nostra via,

L1 35 mts. 6a, Al primer llarg em toca a mi, son uns metres d'escalada amb poca presa, però degut a que esta molt ben assegurat es deixa fer bé.

Antonio L1

L2 + L3 50 mts. 6b, Ara tira el company que empalma el segon i tercer, son uns llargs que segueixen la mateixa tònica que el primer però son una mica mes verticals, fins i tècnics.

Antonio L2

Antonio L3

L4 + L5 50 mts.4º+ - 6a, Ara i torno jo, el primer tram es fàcil fins que s'arriba a la R4, que passo de llarg perquè queda desplaçada a la esquerra, tiro recte por una fissura on poso un Camalot del 2 que queda, que ni pintat, faig un tram de bavaresa molt “ chulo “ però d'aspecte relliscós i després recte amunt fins a la reunió.

Antonio L5

L6 + L7 50 mts, 5º - 7a, De nou li toca al company, els primers metres tornen a ser fàcils fins arribar a la placa vertical “ 7a, para los lolos “ per als humans com nosaltres es un Ae 6a, un cop superada arribem a la setena reunió.

Antonio L7

L8 40 mts. 6a+ No recordo massa el llarg, tot i fer-lo jo, ( coses de la edat ).

L9 30 mts. 6a ( 1 pas ) Es puja per un arbret sec, com més puges més fàcil resulta el pas, uns metres de grimpada i caminant cap a la reunió.

R9 a la Feixa

Antonio

Albert

L10 20mts 4º+ Pujo recta per uns blocs desplomats ( si nois, 4º+ desplomat ) amb mol de canto, faig un flanqueig a l'esquerra per agafar-me a una potent arrel i ja surto del desplom, i per terreny fàcil s'arriba a la reunió.

L11 35 mts. 6b A partir d'aquí venent les tirades més dures, el grau es més ajustat i les assegurances tot i ser correctes no estan tan aprop, i obligan a escalar un pel més, en aquest llarg ja van començar a caure algun que altre A0.

L11

L12 25 mts. 7b Si al ultim llarg ja tirava de xapa, en aquest m'agafava a tot el que podia i més, avanç de entrar a la reunió una panxa ens barra el pas, i cal fer un pas que encara que utilitzem el pedal resulta compromès, pot ser sigui el llarg amb el pas més obligat de tota la via.

L13 + L14 55 mts. 6a+ - 5º+ Se surt recta per una placa que desploma un pel però amb bon canto tot i així no es gens fàcil, quant perd verticalitat trobem potser els metres amb millor roca de la via, son les típiques ratlles profundes i cantelludes, però tot s'acaba, i passem a tot el contrari roca compacta i de formes arrodonides, però això si amb una adherència immillorable.

L14

L15 35 mts. 5º+ Als primers metres encara trobem algun que altra pas complicat però a mida que ens apropem al cim les dificultats i les assegurances minvam.
Si es va just de grau un joc de Camalots fins al 2 i uns estreps poden ajudar.

Escalada realitzada el 15/05/10 per l´Antonio i l´Albert.

Arribant al aparcament de la font de les Bagasses amb la feina feta

-----Piada by Albert-----

No hay comentarios:

Publicar un comentario